Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Talousvaliokunta vierailulle Meksikoon ja Kuubaan

Julkaistu 7.3.2016 10.15

Talousvaliokunta vierailulle Meksikoon ja Kuubaan

Eduskunnan talousvaliokunta matkustaa Meksikoon ja Kuubaan 8.-17. maaliskuuta. Matkan aiheena ovat maiden kahdenväliset suhteet ja ajankohtaiset talouskysymykset sekä kaupallisten suhteiden kehittäminen. Valiokunta tutustuu myös kummankin maan rahoitusmarkkinoihin ja tutkimussektoriin.

Meksikossa valiokunta keskustelee sekä edustajainhuoneen että senaatin jäsenten kanssa maiden kahdenvälisistä suhteista, televiestintäalan reformista ja 4G-hankkeesta sekä muista ajankohtaisista talousasioista. Ohjelmaan sisältyy myös tapaamisia Meksikossa toimivien suomalaisten liike-elämän edustajien kanssa. Valiokunta vierailee lisäksi muun muassa Meksikon keskuspankissa ja UNAM-yliopistossa (Universidad Nacional Autónoma de México).

Valiokunta jatkaa matkaansa Kuubaan sunnuntaina 13. maaliskuuta. Kuuban vierailukohteita ovat muun muassa maan parlamentti, ulkomaankauppaministeriö, kauppakamari sekä Marielin erityiskehitysalue. Valiokunta käy myös Kuuban keskuspankissa sekä Havannan yliopistossa. Osa matkaohjelmasta on yhteinen Kuubassa vierailevan Team Finland –yritysryhmän kanssa.

Matkalle osallistuvat puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.), varapuheenjohtaja Harri Jaskari (kok.), Hannu Hoskonen (kesk.), Eero Lehti (kok.), Martti Mölsä (ps.), Arto Pirttilahti (kesk.), Ville Skinnari (sd.), Joakim Strand (r.) ja Antero Vartia (vihr.).

Aihealueet
Talousvaliokunta; Valiokunnat