Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Tarkastusvaliokunta selvittää Valtiontalouden tarkastusviraston sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa taloudenhoidossa

Julkaistu 4.2.2021 15.30
Muokattu 4.2.2021 15.53
Eduskunnan tarkastusvaliokunnan kokoushuoneen ovi

Tarkastusvaliokunta selvittää Valtiontalouden tarkastusviraston sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa taloudenhoidossa

Eduskunnan tarkastusvaliokunta ryhtyy valiokunnan puheenjohtajan tekemän esityksen mukaisesti selvittämään Valtiontalouden tarkastusviraston sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa tarkastusviraston taloudenhoidossa. Valiokunta selvittää hyvän hallinnon periaatteiden ja asiaa koskevien säännösten noudattamista.  

Valiokunta on keskustellut asiasta epävirallisessa kokouksessaan torstaina 4. helmikuuta. Valiokunta on ollut yksimielinen asiasta ja tulee tekemään päätöksen asian ottamisesta käsittelyyn ns. omana asiana kokouksessaan keskiviikkona 10. helmikuuta 2021.  

Valiokunta tulee perehtymään tässä yhteydessä esimerkiksi siihen, kuinka tarkastusviraston matkakuluja ja matkustussääntöä on valvottu ja tarkastettu. Valiokunta aloittaa asian kuulemalla eduskunnan tilintarkastajia. Valiokunta jatkaa työtään kuulemalla asiantuntijoita sekä pyytämällä selvityksiä ja tietoja eri tahoilta. 

Epäviralliseen tarkastusvaliokunnan kokoukseen 4.helmikuuta 2021 osallistuivat puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto, varapuheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen sekä jäsenet Katja Hänninen, Pauli Kiuru, Esko Kiviranta, Veijo Niemi, Pia Viitanen, Sebastian Tynkkynen ja Päivi Räsänen. 


Aihealueet
Tarkastusvaliokunta