Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Puhemies Risikko: Olen käynnistänyt toimet seksuaalisen häirinnän ja kansanedustajiin kohdistuvien uhkausten kitkemiseksi

Julkaistu 12.9.2018 13.00

Puhemies Risikko: Olen käynnistänyt toimet seksuaalisen häirinnän ja kansanedustajiin kohdistuvien uhkausten kitkemiseksi

​Tänään julkistetussa Tasa-arvo eduskunnassa -tutkimuksessa esille nousseet tiedot ja luvut epäasiallisesta käytöksestä, seksuaalisesta häirinnästä ja edustajiin kohdistuvasta uhkailusta ovat vakava viesti.

Tutkimustiedot saatuani olen jo tällä viikolla käynnistänyt toimet seksuaalisen häirinnän ja edustajiin kohdistuvan uhkailun kitkemiseksi. Eduskunta on kansanedustajien työpaikka, jossa on noudatettava hyvän työympäristön pelisääntöjä, varmistettava työturvallisuus ja tarvittaessa ryhdyttävä työsuojelutoimiin.

Eduskunnan kanslian henkilöstöä varten on olemassa ohje epäasiallisen kohtelun ja häirinnän estämiseksi. Ohjeen mukaista toimintamallia käytetään soveltuvin osin myös kansanedustajien kohdalla. Muiden työpaikkojen tapaan eduskunnassa on työsuojelutoimikunta ja aktiivinen työterveyshuolto.

Tapasin eilen eduskuntaryhmien johtoa ja tänä aamuna käsittelimme asiaa puhemiesneuvostossa. Olen pyytänyt, että tasa-arvoselvityksen ohjausryhmä jatkaa työtään ja että kansliatoimikunta saa konkreettiset esitykset asiaintilan parantamiseksi jo tänä syksynä.

Kansanedustajien on voitava tehdä työtään ilman uhkausten luomaa pelkoa. Olen pyytänyt, että eduskunnan turvallisuustyöryhmä käy osaltaan tutkimustulokset läpi ja linjaa tarvittavat toimet yhteistyössä turvallisuusviranomaisten kanssa.

Toimenpiteet toteutetaan nopealla aikataululla.
 

eduskunnan puhemies Paula Risikko


Tallenne: Tutkimuksen julkaisutilaisuus Eduskuntatalossa 12.9.2018 (You Tube)

Aihealueet
Kansanedustajat; Puhemiehet