Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Täysistunnossa käsiteltiin määräaikaista henkilöautojen romutuspalkkiota

Julkaistu 17.11.2020 18.00
Muokattu 17.11.2020 18.05

Täysistunnossa käsiteltiin määräaikaista henkilöautojen romutuspalkkiota

​Täysistunnon ensimmäisessä käsittelyssä oli tiistaina 17. marraskuuta hallituksen esitys laiksi henkilöautojen romutuspalkkioksi vuosille 2020 ja 2021. 

Asiaa käsiteltiin liikenne- ja viestintävaliokunnan mietinnön pohjalta, joka ehdottaa esityksen hyväksymistä muutettuna. Valiokunnan mietintöön sisältyy yksi vastalause.

Tutustu valiokunnan mietintöön ja vastalauseeseen.

Hallituksen esityksen taustalla on koronavirusepidemia, joka on hidastanut autokauppaa. Esityksen tavoitteena on mm. edistää uusien autojen myyntiä ja vähentää liikenteen päästöjä.

Romutuspalkkio voitaisiin myöntää uuden vähäpäästöisen henkilöauton, sähköavusteisen polkupyörän, joukkoliikenteen kausilipun tai joukkoliikenteen matkustusoikeutta sisältävän yhdistämispalvelun ostoa varten. Valtio maksaisi romutuspalkkiota hankittavan auton käyttövoimasta riippuen 1 000—2 000 euroa tai joukkoliikenteen lipun, matkustusoikeutta sisältävän yhdistämispalvelun ja sähköpyörän hankkimiseksi enintään 1 000 euroa.  

Täysistunnossa keskusteltiin mm. sähköpyörille myönnettävän tuen suuruudesta, tuen mahdollisista väärinkäytöksistä ja esityksen vaikutuksista kaupunkialueille ja haja-asutusalueille.

Lakiehdotuksen sisällöstä äänestetään keskiviikkona 18. marraskuuta klo 14 alkavassa täysistunnossa.

Katso täysistunnon keskustelu romutuspalkkiosta.

Aihealueet
Täysistunto; Liikenne- ja viestintävaliokunta