Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Tulevaisuusvaliokunta kuulee nuoria tulevaisuusselonteosta 10.2.2023 klo 9-11

Julkaistu 7.2.2023 12.00

Tulevaisuusvaliokunta kuulee nuoria tulevaisuusselonteosta 10.2.2023 klo 9-11

​Tulevaisuusvaliokunta järjestää tulevaisuusselontekoon liittyvän julkisen kuulemisen eduskunnan Pikkuparlamentissa perjantaina 10.2. klo 9–11. Kuultavana ovat nuoret, jotka ovat olleet toteuttamassa Gutsy Go -videoprojekteja. Nuoret esittelevät tulevaisuusselonteon teemoihin liittyviä ongelmanratkaisuvideoita ja vastaavat edustajien kysymyksiin. Nuoret pääsevät tuomaan esille omat näkökulmansa tulevaisuusselonteon sisällöstä. 

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan julkista kuulemista Pikkuparlamentin auditorioon. Julkinen kuuleminen lähetetään myös y​leisölle suorana lähetyksenä eduskunnan verkkolähetyspalvelussa. Tilaisuudesta tulee videotallenne.

Toimittajat pääsevät sisään eduskuntaan esittämällä turvatarkastuksessa toimittajakortin ja kuvallisen henkilötodistuksen tai toimeksiantajamedian päätoimittajan tai muun esimiehen allekirjoittaman tehtävänannon ja kuvallisen henkilökortin. Lisäksi toimittajia pyydetään kertomaan käynnin aihe.  

Gutsy Go on media-ammattilaisten ja pedagogien yhdessä nuorten kanssa kehittämä yhteisömenetelmä, jonka tavoite on vahvistaa yhteiskunnallista osallisuutta ja ehkäistä polarisaatiota. Menetelmä on palkittu Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla vuonna 2021.  


Lisätiedot:
Valiokuntaneuvos Olli Hietanen p. 050 567 1438, 09 432 2084, olli.hietanen@eduskunta.fi
Aihealueet
Tulevaisuusvaliokunta; Nuorten eduskunta