Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Vaalikauden viimeinen täysistunto kokoontui 3. maaliskuuta

Julkaistu 3.3.2023 14.10

​Kansanedustajat osoittivat suosiotaan puhemies Matti Vanhaselle hänen puheensa jälkeen täysistunnossa 3. maaliskuuta.

Vaalikauden viimeinen täysistunto kokoontui 3. maaliskuuta

Eduskuntakauden 2019–2023 viimeinen täysistunto oli perjantaina 3. maaliskuuta. Perjantain täysistunto oli vaalikauden viimeinen, mutta tarvittaessa eduskunta voi kokoontua myös vaalitauon aikana. Eduskunta kokoontuu vielä vaalikauden päättäjäisiin keskiviikkona 29. maaliskuuta.

Eduskunnan jättävä puhemies Vanhanen kiitti lopuksi edustajia ja virkakuntaa:

"Arvoisat kollegat, työtoverit, eduskunnan virkakunta. Neljä työntäyttämää vuotta on takana, palaamme vielä valtiopäivien ja vaalikauden päättäjäisten merkeissä kerran koolle tänne.

Työtämme on seurattu tarkasti, erityisesti suurten kriisien hoitoa on seurattu päivästä toiseen. Niiden varjoon on ehkä jäänyt kaikki se muu työ, valtava muu työmäärä, mitä täällä on tehty lainsäädäntöä ja tuhansien selonteon kuulemisten osalta. Hallitus antoi lähes tuhat esitystä eduskunnalle ja niitä on valiokunnissa käsitelty tiiviisti.

Tämän ja edellisen vaalikauden työssä mukana olleet ovat keränneet valtavan kokemuksen ja osaamisen erilaisten kriisien hoidosta. Mitkään kokemamme tilanteet eivät sellaisenaan toivottavasti tulevaisuudessa toistu, mutta toivon että olette niiden myötä kartuttaneet näkemyksiä ja itseluottamusta, kun jatkossa joudumme kansamme puolesta hakemaan kuhunkin tilanteeseen parhaiten sopivia ratkaisuja.

Ajan kierto on hyvin nopeaa. Monet pitkään toimineet edustajat jättävät nyt tehtävänsä. Teille lämmin kiitos ja arvostuksen osoitus tarjottuanne parhaan osaamisenne ja aikanne, työuranne monien kohdalla yhteiseksi hyväksi.

Hyvät edustajat, vaalityö on kansanvallan juhlaa, ja sille arvoisensa tilan raivaamiseksi myös edustajien vaalitauko on ajateltu. Vaaleilla ei ratkaista ainuttakaan yksittäistä asiaa, vaan valinta tehdään kokonaisotteesta, jolla kukin haluaa viedä maatamme eteenpäin. Käytäköön tästä laaja keskustelu lähimmän kuukauden aikana. Päättäjäisissä nähdään.

Tämä täysistunto on päättynyt."

Katso tallenne vaalikauden viimeisestä täysistunnosta

Eduskuntavaalit käydään sunnuntaina 2. huhtikuuta, ja vaalien tulos vahvistetaan keskiviikkona 5. huhtikuuta. Uusien kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tiistain 11. huhtikuuta.

Eduskunnan puhemiehistö valitaan uuden eduskunnan ensimmäisessä täysistunnossa keskiviikkona 12. huhtikuuta klo 12.

Aihealueet
Täysistunto