​Puhemies Vanhanen tapasi liittoneuvoston ja duuman puhemiehet Moskovassa

Julkaistu 2.3.2020 13.00
Muokattu 4.3.2020 13.23

​Puhemiesvaltuuskunnan vierailu Moskovaan alkoi maanantaiaamuna tapaamisella liittoneuvoston puhemiehen Valentina Matvijenkon kanssa. Matkalle osallistuvat myös eduskunnan Venäjä-ystävyysryhmän puheenjohtaja Jukka Kopra ja nuorten kansanedustajien verkoston puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma.

​Puhemies Vanhanen tapasi liittoneuvoston ja duuman puhemiehet Moskovassa

Puhemies Matti Vanhanen tapasi maanantaina Moskovassa liittoneuvoston puhemiehen Valentina Matvijenkon ja duuman puhemiehen Vjatšeslav Volodinin ennen Suomen suurlähetystössä pidettävää J. K. Paasikiven syntymän 150-vuotisjuhlaseminaaria.

”Vaikka lähialueen kriisit ovat vaikuttaneet Suomen ja Venäjän, samoin kuin EU:n ja Venäjän välisiin suhteisiin, katson, että parlamenttien välistä vuoropuhelua on tärkeä käydä. Keskustelimme parlamenttiemme välisen yhteistyön lisäksi Venäjän parlamentissa valmisteilla olevasta perustuslain uudistuksesta, arktisen alueen asioista, ympäristöasioista ja maidemme välisestä kaupasta. Halusin saada lisätietoa siitä, mitkä perustuslakiuudistuksen tavoitteet ovat ja miten se tulee vaikuttamaan liittokokouksen asemaan”, Vanhanen kertoo.

Suomen ja Venäjän yhteistyö arktisissa asioissa on aktiivista.

”Venäjällä on tällä hetkellä tärkeä rooli Arktisen neuvoston puheenjohtajana. Arktinen alue lämpenee muuta maailmaa nopeammin, joten etenkin yhteistyö ilmastoasioissa ja mustan hiilen ja metaanin päästöjen vähentämiseksi pohjoisilla alueilla on tärkeää”, Vanhanen toteaa.

Puhemies Vanhanen avaa maanantaina Suomen Moskovan-suurlähetystössä pidettävän J. K. Paasikiven elämäntyötä käsittelevän seminaarin. Seminaarin järjestävät Suomen suurlähetystö ja Paasikivi-Seura, jonka puheenjohtaja Vanhanen on. Paasikiven syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta.

Aihealueet
Kansainväliset asiat; Puhemiehet