Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa esillä EU-maiden ulko- ja puolustusvaliokuntien johdon kokouksessa

Julkaistu 1.3.2023 11.30
Ulkoasiainvaliokunnan nimi kahdella kielellä metallinvärisin kohokirjaimin valkoista seinää vasten.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa esillä EU-maiden ulko- ja puolustusvaliokuntien johdon kokouksessa

Venäjän yli vuoden jatkunut hyökkäyssota Ukrainassa on pääkeskustelunaihe, kun EU-maiden ulko- ja puolustusvaliokuntien edustajat kokoontuvat 2.–3. maaliskuuta Tukholmassa. Kyseessä on EU:n kiertävän puheenjohtajamaan järjestämä, puolen vuoden välein toistuva yhteistapaaminen Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan kanssa.

Ruotsin parlamentin järjestämässä kokouksessa puhutaan Venäjän hyökkäyssodan lisäksi arktisista kysymyksistä, Euroopan unionin strategisesta kompassista ja EU:n yhteisestä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. EU:n strateginen kompassi on unionin turvallisuus- ja puolustusyhteistyön strateginen ohjausasiakirja, jossa asetetaan tavoitteet EU-yhteistyölle seuraavaksi 5–10 vuodeksi.

Eduskunnasta kokoukseen osallistuvat ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.), varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd.) ja Inka Hopsu (vihr.).

InterparliamentaryConference for the Common Foreign and Security Policy (CFSP) and the CommonSecurity and Defence Policy (CSDP) verkossa​

Aihealueet
Valiokunnat; Ulkoasiainvaliokunta