Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Eduskunta äänesti kansalaisaloitteista suden ja valkoposkihanhen metsästyksestä

Julkaistu 14.10.2022 14.05

Eduskunta äänesti kansalaisaloitteista suden ja valkoposkihanhen metsästyksestä

​Eduskunnan täysistunnossa 14. lokakuuta vietiin kahden kansalaisaloitteen käsittelyt päätökseen. Toinen koskee suden (KAA 4/2020) ja toinen valkoposkihanhen (KAA 3/2020) metsästyksen sallimista.

​Liittyen suden metsästykseen eduskunta yhtyi maa- ja metsätalousvaliokunnan mietintöön, jossa ehdotetaan, että valtioneuvosto ryhtyy valmistelemaan lainsäädäntöä, jolla täsmennetään metsästyslain sääntelyä, joka sallisi suden metsästyksen poikkeusluvan perusteella, jos siitä ei ole haittaa lajin suotuisan suojelutason säilymiselle tai sen saavuttamiselle.

Eduskunta hyväksyi kansalaisaloitteeseen sisältyvän ehdotuksen mietinnön mukaisena sekä mietintöön sisältyvät lausumaehdotukset.

Katso miten eduskunta äänesti suden metsästyksestä​

Lue lisää valiokunnan mietinnöstä​

Myös valkoposkihanhen metsästykseen liittyvässä asiassa eduskunta hyväksyi maa- ja metsätalousmietinnön ja mietintöön sisältyvät lausumaehdotukset.

Mietinnössään valiokunta esittää, että jatkossa lupamenettelyä sujuvoitetaan ja valkoposkihanhia koskevat poikkeuslupapäätökset siirretään Varsinais-Suomen ELY-keskukselta Pohjois-Karjalan ELY-keskukselle. Lisäksi valiokunta esittää, että ammutut valkoposkihanhet voidaan jatkossa hyödyntää ja että hanhia voidaan poikkeusluvalla karkottaa ampumalla myös keväällä pesintärauha huomioon ottaen.​

Katso miten eduskunta äänesti valkoposkihanhen metsästyksest (äänestykset 13, 14 ja 15)​​

Lue lisää valiokunnan mietinnöstä

Aihealueet
Täysistunto