Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Eduskunta hyväksyi lakimuutokset ravintoloiden toiminnan rajoittamiseksi

Julkaistu 29.5.2020 12.45

​Eduskunta käsitteli väliaikaisia muutoksia tartuntatautilakiin täysistunnon toisessa käsittelyssä 29.5.2020.

Eduskunta hyväksyi lakimuutokset ravintoloiden toiminnan rajoittamiseksi

​​​Eduskunta hyväksyi tänään tartuntatautilakiin tehtävät väliaikaiset muutokset, joilla ravitsemisliiketoiminnalle asetetaan sellaisia rajoituksia, joilla elinkeinotoimintaa voidaan avata asiakkaille ja samanaikaisesti estää koronavirustaudin leviämistä.

Väliaikaiset rajoitukset koskevat mm. ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoja sekä asiakaspaikkamääriä ja niiden käyttöä. Ravintolat voivat olla alkuvaiheessa auki kello 6–23 välisenä aikana ja anniskelu on mahdollista kello 9–22 välisenä aikana. 

Sosiaali- ja terveysvaliokunta piti mietinnössään tärkeänä, että toimenpiteiden vaikutuksia ja muuttamistarpeita tarkastellaan säännöllisesti ja ryhdytään tilanteen edellyttämiin joko rajoituksia kiristäviin tai lieventäviin toimiin.

Ravitsemisliikkeet ovat koronavirusepidemian aiheuttamissa poikkeusoloissa suljettuina asiakkailta 31.5.2020 saakka.

Eduskunta hyväksyi hallituksen esityksen (HE 72/2020) muutettuna, sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön (StVM 11/2020) mukaisesti. Lakiehdotuksen sisällöstä eduskunta päätti täysistunnossa 26.5.

Lue lisää: Sosiaali- ja terveysvaliokunta puoltaa ravintoloiden avaamista koskevan esityksen hyväksymistä muutettuna.

Lakiehdotuksen toisessa käsittelyssä tänään äänestettiin yleisperusteluja koskevasta ehdotuksesta sekä viidestä lausumaehdotuksesta mietintöä vastaan. Eduskunta ei kannattanut tehtyjä mietinnöstä poikkeavia ehdotuksia.

Katso videotallenne täysistunnosta.

Lue keskustelu täysistunnon pöytäkirjasta.​

Aihealueet
Täysistunto; Sosiaali- ja terveysvaliokunta