Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Eduskunta: Vahva tuki Ukrainalle jatkuu

Julkaistu 24.2.2023 16.20

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) piti ajankohtaiskeskustelun ensimmäisen puheenvuoron puhemiehen avaussanojen jälkeen.

Eduskunta: Vahva tuki Ukrainalle jatkuu

Kansanedustajat korostivat perjantaina 24. helmikuuta täysistunnossa, että Ukrainan vahvaa tukea jatketaan, kunnes Ukraina voittaa sodan. Ajankohtaiskeskustelu Ukrainasta käytiin Venäjän aloittaman hyökkäyssodan vuosipäivänä. Venäjän raaka ja laiton toiminta tuomittiin jyrkästi.

Kansanedustajat totesivat, että Ukrainalle halutaan antaa taloudellista-, sotilaallista- ja humanitääristä apua niin pitkään kuin on tarve. Ukrainalaiset pakolaiset ovat lämpimästi tervetulleita Suomeen, ja sodan jälkeen Suomi on valmis auttamaan Ukrainan jälleenrakentamisessa.

"Ukrainalaiset ovat taistelleet vahvan maanpuolustustahdon vallitessa ja poikkeuksellisen yhtenäisen lännen tuella urhoollisesti. He eivät taistele vain oman maansa tulevaisuuden puolesta, he taistelevat samalla demokratian ja ihmisyyttä kunnioittavien arvojen puolesta, meidän ja muiden samoja arvoja jakavien kansakuntien puolesta. The Ukrainians deserve our highest respect and all possible support that we Finns can provide. Ukraine’s cause is ours. We must not forget the Ukrainian people”, ensimmäinen varapuhemies Antti Rinne sanoi kääntyen diplomaattilehterin suuntaan.

Ajankohtaiskeskustelua Ukrainasta oli kuuntelemassa myös Ukrainan suurl​ähettiläs Olga Dibrova ja lähetystöneuvos Maksym Kravtš​uk.​

Keskustelussa nousi esiin myös, miten Venäjän hyökkäyssota on yhtenäistänyt Euroopan Unionia ja saanut Suomen ja Ruotsin hakemaan puolustusliitto Naton jäsenyyttä.​​

Ennen ajankohtaiskeskustelua eduskunta osoitti hiljaisella hetkellä tukea ukrainalaisille ja kunnioitusta sodan uhreille.

Aihealueet
Täysistunto