Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Hallituksen esitys laajakaistarakentamisen tuesta lähetekeskustelusta

Julkaistu 18.11.2020 19.30
Muokattu 18.11.2020 19.39

Hallituksen esitys laajakaistarakentamisen tuesta lähetekeskustelusta

​Eduskunta aloitti laajakaistarakentamisen tukea koskevan hallituksen esityksen käsittelyn täysistunnossa 18. marraskuuta. 

Tukiohjelmaan on tarkoitus varata viisi miljoonaa euroa vuodelle 2021. Tavoitteena on saada laajakaistayhteyden piiriin noin 10 000 uutta kotitaloutta.

Laajakaistarakentamista on tarkoitus tukea alueilla, joilla nopean laajakaistan kaupallista tarjontaa ei ole. Tukikelpoisia olisivat liittymät, jotka toimitetaan pysyviin ja vapaa-ajan asuntoihin sekä yritysten ja julkishallinnon toimipaikkoihin.

Hallituksen esityksen esitteli täysistunnon lähetekeskustelussa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.).

Ministerin mukaan esityksessä on käytännössä kyse jatkosta vuonna 2010 käynnistyneelle nopean laajakaistan tukiohjelmalle.

"Esitys liittyy pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelman strategiseen kokonaisuuteen 'Elinvoimainen Suomi'. Hallitusohjelman mukaan laajakaistan investointivelkaa puretaan jatkamalla laajakaistatukiohjelmaa ja tukiohjelma suunnataan alueille, joilla kaupallista laajakaistaa ei ole tulossa ennen vuotta 2025. Hallituksen ohjelman mukaan nopeita yhteyksiä rakennetaan ensisijaisesti markkinaehtoisesti ja toissijaisesti julkisen rahoituksen avulla", ministeri Harakka sanoi.

Lähetekeskustelun päätteeksi esitys lähetettiin liikenne- ja viestintävaliokuntaan mietinnön antamista varten.

Tutustu hallituksen esitykseen ja asian käsittelytietoihin.​

Katso tallenne täysistunnon keskustelusta.

Lue keskustelu täysistunnon pöytäkirjasta.

Aihealueet
Täysistunto; Liikenne- ja viestintävaliokunta