Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Vuoden kolmas lisätalousesitys lähetekeskustelussa

Julkaistu 12.5.2020 19.05
Muokattu 12.5.2020 19.04

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) esitteli lisätalousarvioesityksen eduskunnalle

Vuoden kolmas lisätalousesitys lähetekeskustelussa

​Eduskunta kävi tiistaina 12. toukokuuta lähetekeskustelun vuoden 2020 kolmannesta lisätalousarvioesityksestä. Esitys keskittyy erityisesti yritysten rahoitustilanteen helpottamiseen sekä koronaviruksen hallinnan ja torjunnan aiheuttamiin kustannuksiin.

Lisätalousarvioesityksessä ehdotetaan muun muassa ravitsemisyrittäjien tukemiseen 123 miljoonan euron määrärahaa. Määräraha on tarkoitettu käytettäväksi ravintoloiden toiminnan rajoitusten hyvittämiseen ja uudelleen työllistämisen tukemiseen. Esityksessä ehdotetaan myös, että Suomen Akatemian valtuutta lisätään 10 miljoonaa euroa vuodelle 2020. Valtuutta lisätään kansallisen koronavirusrokote- ja lääketutkimuksen tukemisen ja uusien koronavirusrokotteiden ja –lääkkeiden tehon, turvallisuuden ja vaikuttavuuden tutkimuksen vuoksi.

Määrärahojen lisäys vuoden 2020 kolmannessa lisätalousarvioesityksessä on 832 miljoonaa euroa. Valtion nettolainanoton tarve kasvaa saman verran. Valtion nettolainanotoksi vuonna 2020 arvioidaan noin 13,5 miljardia euroa.

Lähetekeskustelun päätteeksi asia lähetettiin valtiovarainvaliokuntaan.

Keskustelu on luettavissa täysistunnon pöytäkirjasta
Hallituksen esitys HE 66/2020

Aihealueet
Täysistunto