Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Risikko tapasi valtiosääntöasiantuntijoita

Julkaistu 21.2.2019 20.45

Risikko tapasi valtiosääntöasiantuntijoita

​Eduskunnan puhemies Paula Risikko tapasi tänään Suomen johtavia valtiosääntöasiantuntijoita pyöreän pöydän keskustelussa.

Risikko oli kutsunut asiantuntijat pohtimaan yhdessä käytäntöjä, joilla eduskunnan ja valtiosääntöasiantuntijoiden välistä hyvää vuoropuhelua ja yhteistyötä voidaan edelleen kehittää.

Eduskunnan ja asiantuntijoiden tavoite on yhteinen, Risikko sanoi. ”Me kaikki haluamme, että perustuslaki toteutuu ja että kaikki eduskunnan hyväksymät lait ovat perustuslain mukaisia.”

Puheenvuoroissa käsiteltiin eduskunnan perustuslakivaliokunnan asemaa ja työskentelyä sekä sen lausuntojen käsittelyä erikoisvaliokunnissa, valtiosääntöasiantuntijoiden roolia julkisessa keskustelussa sekä tiedustelulainsäädännön käsittelyä eduskunnassa ja siitä käytyä julkista keskustelua.

Lisäksi huomiota kiinnitettiin mm. perustuslaillisuuden arviointiin lainvalmistelussa ja lainsäädäntötyön rytmittämiseen yli vaalikausien ja niiden aikana.

”Hyvähenkinen keskustelu tiivistyi arvovallan, riippumattomuuden, avoimuuden ja riittävien resurssien ympärille. Kaikki asiantuntijat toivat esille kehittämisehdotuksiaan, jotka otetaan vakavasti”, Risikko sanoi.

Puhemiehen ja valtiosääntöasiantuntijoiden ohella keskusteluun osallistuivat perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie, varapuheenjohtaja Tapani Tölli sekä eduskunnan virkamiehiä.

Aihealueet
Puhemiehet; Perustuslakivaliokunta