Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Suuri valiokunta keskusteli pääministerin kanssa rokotehankinnoista ja digitaalisesta siirtymästä

Julkaistu 24.3.2021 14.15

Suuri valiokunta keskusteli pääministerin kanssa rokotehankinnoista ja digitaalisesta siirtymästä

​Suuri valiokunta sai tänään pääministeri Sanna Marinin (sd.) selvityksen Eurooppa-neuvoston jäsenten videokokouksesta ja eurohuippukokouksesta​, jotka pidetään tämän viikon torstaina ja perjantaina.

Eurooppa-neuvoston videokokouksen aiheina ovat EU:n toimet koronapandemiassa, sisämarkkinat, teollisuuspolitiikka, digitalisaatio ja talous, itäinen Välimeri ja Venäjä. Varsinaisen asialistan ulkopuolella järjestetään videokeskustelu Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin kanssa.

Eurohuippukokous keskustelee toimista euron kansainvälisen aseman vahvistamiseksi.

Pääministeri Marin sanoi Suomen pitävän tärkeänä, että rokotteiden saantia EU:n yhteishankinnan kautta vauhditetaan edelleen. Suuren valiokunnan keskustelussa huomiota kiinnitettiin mm. rokoteviennin rajoituksiin ja niiden globaaleihin vaikutuksiin.

Suomi tukee myös digitaalisen koronatodistuksen laatimista ja yhteistyötä rajoitusten purkamisessa, kun pandemiatilanne sen sallii, Marin sanoi. Digitaalisen koronatodistuksen muodon ja teknisten ratkaisujen valmistelu on käynnissä.

Muita aiheita suuren valiokunnan keskustelussa pääministerin kanssa olivat mm. EU:n ja Yhdysvaltain suhde, toimet digitaalisen sisämarkkinan vahvistamiseksi sekä ehdotukset globaalin digiverotuksen järjestämiseksi.

Sisämarkkinoita pitää kehittää tavalla, joka vahvistaa kestävää kasvua, kilpailukykyä ja EU:n kriisinsietokykyä, Marin sanoi. Digitaalisen siirtymän osalta Suomi on pyrkinyt vaikuttamaan EU:n kunnianhimon tason nostamiseen, pääministeri kertoi. ​

Aihealueet
EU-asiat; Suuri valiokunta; Valiokunnat