Viimeksi julkaistu 5.1.2022 15.00

Toimenpidealoite TPA 109/2021 vp 
Juha Mäenpää ps 
 
Toimenpidealoite koronalääkkeiden turvallisuuden selvittämisestä

Eduskunnalle

Suomen kansalaisille on ulkomailta kantautunut tietoja ja tilastoja, joiden mukaan koronan varhaisessa hoidossa ivermektiini ja hydroksiklorokiini ovat osoittautuneet tehokkaiksi lääkkeiksi. Viimeisimpien tietojen mukaan koronan vaikempaan muotoon on myös löytynyt (Dr. Shankara Chetty) tehokkaat lääkkeet prednisol ja prometatsiini. Koska nykyiset rokotteet eivät näytä toimivan epidemian hillitsemiseksi, tulisi näiden edellä mainittujen lääkkeiden toimivuus selvittää mahdollisimman nopeasti. 

Esiin on myös tullut, että merkittävä joukko Suomen kansalaisia on jo ennalta hankkinut tai on hankkimassa näitä em. lääkkeitä tilaamalla niitä ulkomailta erilaisilta ja mahdollisesti kyseenalaisilta toimittajilta (lääkeväärennökset), joten olisi kaikkein paras potilasturvallisuuden kannalta, että näitä voisi ostaa Suomesta laillisesti, lääkärin määräämänä (Kela-korvaus) ja valvonnan alaisena. Näillä varhaisen hoidon lääkkeillä, kuten ivermektiinillä ja hydroksiklorokiinillä, saisimme mahdollisesti hillittyä sairaaloiden ja tehohoidon kuormittumista, joka on avainkysymys tämän pandemian hallinnassa.  

Ponsiosa 

Edellä olevan perusteella ehdotan,

että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin koronan hoitoon käytettävien lääkkeiden saatavuuden parantamiseksi, potilasturvallisuuden takaamiseksi sekä sairaalahoidon ja tehohoidon kuormittumisen vähentämiseksi. 
Helsingissä 4.1.2022 
Juha Mäenpää ps