Viimeksi julkaistu 5.6.2021 17.10

Pöytäkirjan asiakohta PTK 135/2018 vp Täysistunto Torstai 20.12.2018 klo 10.00—20.54

4.10. Suullinen kysymys sopimisen ja yhteistyön edistämisestä (Antti Rinne sd)

Suullinen kysymysSKT 216/2018 vp
Suullinen kyselytunti
Puhemies Paula Risikko
:

Vielä on jäljellä yksi jokerikysymys. Edustaja Rinne. 

Keskustelu
17.00 
Antti Rinne sd :

Arvoisa puhemies! Joulun lähestyessä opposition korviin on kantautunut tärkeitä viestejä ympäri Suomea. Eräs niistä kuuluu tällä tavalla: ”Olen tehnyt pitkän työuran yrittäjänä palvelu- ja logistiikka-alalla. Olen ikääntynyt valkopartainen mies Lapista, Korvatunturilta. Meillä on reilut yleissitovat työehtosopimukset, joiden puitteissa paikallinen sopiminen on sujunut aina. Meillä on hoidettu asiat sopimalla ja hyvällä mielellä. Pitkälti sen vuoksi olemme kasvaneet ja kansainvälistyneet.”  

Arvoisa puhemies! En paljasta lähettäjää, mutta mielestäni tässä viestissä voi kuulla jopa joulun sanomaa ja hyvän ohjeen: sopiminen ja yhteistyö, se kannattaa. Pääministeri Sipilä, kuuletteko te tämän valkopartaisen miehen viestin samalla tavalla kuin minä ja oletteko valmis edistämään teidän hallituksenne reilua sopimista ja yhteistyötä ensi vuonna niin hyvin kuin osaatte? Se olisi kilttiä ja oikein. [Naurua] 

17.02 
Pääministeri Juha Sipilä 
(vastauspuheenvuoro)
:

Arvoisa puhemies! Kyllä olen, ja kiitän kahdeksaa eduskuntaryhmää, eduskuntapuoluetta, siitä, että tänään olemme osoittaneet käytännössä sen, että pystymme sopimaan vaikeistakin asioista. Olemme linjanneet nimittäin tänä päivänä yhdessä ilmastopolitiikkaa seuraavalle vaalikaudelle ja erityisesti Suomen puheenjohtajuuskaudelle. Kiitoksia kaikille ryhmille siitä, tämä oli erinomaista työtä. Olen joululahjani jo tässä saanut, tämän yhteistyön muodossa. 

Toivon jokaiselle kansanedustajakollegalle, puhemiehistölle, puhemiehelle oikein rauhallista ja hyvää joulua. Syökää kotimaista ruokaa, viettäkää aikaa perheenne kanssa ja muistakaa, jokainen, ainakin yhtä yksinäistä läheistä ja lähellä olevaa. 

Puhemies Paula Risikko
:

Ja sittenkö vielä edustaja Rinne? 

17.02 
Antti Rinne sd 
(vastauspuheenvuoro)
:

Kiitoksia, arvoisa puhemies! Yhdyn tähän teidän jouluntoivotukseenne kaikille suomalaisille, ja haluan toivottaa myös hallitukselle rauhallista ja levokasta joulua. Tammikuussa sitten taas lähdetään taistelemaan vaalivoitosta. [Naurua] 

Kysymyksen käsittely päättyi. 

Kyselytunti päättyi.