Pöytäkirjan asiakohta
PTK
68
2019 vp
Täysistunto
Torstai 21.11.2019 klo 16.00—21.40
2.8
Suullinen kysymys toimista yritystoiminnan edistämiseksi (Joakim Strand r)
Suullinen kysymys
SKT 67/2019 vp
Suullinen kyselytunti
Puhemies Matti Vanhanen
Seuraava kysymys, edustaja Strand. 
Keskustelu
17.00
Joakim
Strand
r
Arvoisa puhemies, ärade talman! Det är åter dags för det årliga Slush-evenemanget, som är en högklassig mötesplats för tillväxtföretag och investerare. Att hit kommer investerare från hela världen för att träffa entreprenörer och företag talar sitt tydliga språk om det kunnande och framför allt den potential som finns här. 
Arvoisa puhemies! Slushin kaltaiset tapahtumat tuovat uskoa Suomeen, ja kysyn: Mitkä ovat avaintoimet, joiden avulla pidämme huolta siitä, että Suomen yrityskentässä syntyy yhä enemmän kansainvälisesti merkittäviä menestystarinoita? Tänne tulee nyt tälläkin viikolla koko maailmasta investoijia, mielenkiintoisia ihmisiä, ja minusta tuntuu, että arvostamme tänä päivänä yrittäjyyttä ja myös startup-yrittäjyyttä enemmän kuin aikaisemmin, mutta mitä me voimme poliitikkoina tässä talossa vielä enemmän tehdä, jotta tänne syntyy kansainvälisesti merkittäviä menestystarinoita ja aivan uudentyyppisiä osaamiskeskittymiä? 
17.01
Elinkeinoministeri
Katri
Kulmuni
(vastauspuheenvuoro)
Arvoisa puhemies! Kiitoksia edustaja Strandille erittäin tärkeästä ja ajankohtaisesta kysymyksestä. Tosiaan se, että kymmenettuhannet yrittäjät ja potentiaaliset rahoittajat kerääntyvät tänään Slush-tapahtumaan, jossa myös itse sain vierailla tänään, kertoo kyllä siitä hienosta pohjavireestä, mikä Suomessa on ollut, kun vapaaehtoisvoimin lähtenyt tapahtuma on levinnyt kansainvälisesti. 
Yrittäjille ja yrityksille on tietenkin hirvittävän keskeistä, että he tietävät investointiympäristön olevan houkutteleva ja tasainen, ettei yrittäjien ja yritysten verotus kiristy. Ensi vuoden vaihteeseen ollaan tuomassa yrittäjästrategiaa hallituksen käsittelyyn. Ja jos miettii vaikkapa rahoitusinstrumentteja, joita julkinen valta pystyy tarjoamaan, Tesi, kasvurahasto, eurooppalaiset instrumentit, niin keskeistä on se, että niitä pystyttäisiin käyttämään. Tietenkin kotimaisesti tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin laitetaan panostuksia: 50 miljoonaa euroa enemmän on ensi vuoden budjettiin varattu tätä varten, ja tavoitteena on siis, että 30-luvulle tultaessa 4 prosenttia olisi kokonaisuus meidän tki-menoissamme. 
Kysymyksen käsittely päättyi. 
Kyselytunti päättyi. 
Viimeksi julkaistu 13.1.2020 11.06