​Bilder

Riksdagen har bilder av nuvarande och tidigare ledamöter och av riksdagsbyggnaderna. Materialet omfattar också bilder från bland annat plenum, besök och andra evenemang. Bilderna får användas avgiftsfritt med iakttagande av användningsvillkoren.

​Aktualitets- och nyhetsbilder

På Flickr-kontot FinnishParliament publiceras bilder från bland annat plenum, presskonferenser, överlämnande av medborgarinitiativ, besök och andra aktuella evenemang. Bilder kan laddas ner från tjänsten för de ändamål som anges i användningsvillkoren. När du klickat upp bilden kan du ladda ned den genom att klicka på nedladdningspilen i nedre högra hörnet.

​Bilder på riksdagsledamöter

På sidan Fotografier om riksdagsledamöter 2019 finns porträtt i stående format. Alla bilder kan laddas ner på en gång (zip-paket).

På sidan med fotografier av riksdagsledamöter valperioderna 2007–2018 (på finska) finns porträtt av tidigare riksdagsledamöter. De bilderna kan också laddas ner.

​Riksdagens bildbank

En del av riksdagens bilder finns allmänt tillgängliga i bildbanken. Där finns bland annat arkitektur- och illustrationsbilder samt porträtt i liggande format av de nuvarande riksdagsledamöterna. Bilderna kan laddas ner i webbformat eller tryckformat för användning enligt användningsvillkoren. För att komma åt bildbanken måste du godkänna användningsvillkoren.

​Bildarkivet

Riksdagens bildarkiv är en del av riksdagens arkiv. Bildarkivet upprätthåller riksdagens bildsamling och ansvarar för utlåningen av bilderna och för rådgivning i anslutning till användningen av dem. Bildarkivet har drygt 200 000 fotografier som anknyter till riksdagen och riksdagsarbetet.

Bildarkivet svarar på förfrågningar och ger gärna råd om användningen av bilderna. Ta kontakt per e-post bildarkivet@riksdagen.fi eller telefon 09-432 34 38.

Bekanta dig med användningsvillkoren för riksdagens kanslis bilder