Oletko opiskellut Eduskunnan kirjastossa?

  Eduskunnan kirjaston lukusali Eduskuntatalossa v. 1958. 

  Oletko opiskellut Eduskunnan kirjastossa?

  Oletko hyödyntänyt Eduskunnan kirjastoa opiskelussasi tai työtehtävissäsi?
  Oletko istunut kirjaston lukusalissa? Oletko käynyt kirjastossa, kun se sijaitsi vielä Eduskuntatalossa? Muistatko korttiluettelot, lukusalin valvojat tai ensimmäiset tietokoneet kirjastossa? Miten kirjaston henkilökunta on sinua palvellut?
   


  Eduskunnan kirjasto on ollut kaikille kansalaisille avoin tieteellinen erikoiskirjasto vuodesta 1913 lähtien. Kirjasto on perustamisensa (1872) jälkeen sijainnut Ritarihuoneella, Säätytalolla ja Eduskuntatalon pohjoispäädyssä. Nykyisiin eduskunnan lisärakennuksen tiloihin (Aurorankatu 6) kirjasto muutti vuonna 1978.

  ”Eduskunnan kirjasto on julkinen kirjasto. Tämä merkitsee, että kaikilla on oikeus käyttää kirjaston lukusaleja ja lainata kirjaston teoksia kotiin voimassa olevien määräysten puitteissa.

  Kirjasto huolehtii eduskuntatyössä tarvittavan lähdeaineiston kokoamisesta ja kirjallisuuden hankinnasta. Samanaikaisesti se on maamme lainopillinen ja valtiotieteellinen keskuskirjasto, joka palvelee edustamiensa alojen tutkijoita ja opiskelijoita sekä kaikkia muita, jotka haluavat tietoja lainopillisesta, yhteiskuntatieteellisestä ja historiallisesta kirjallisuudesta.”

  Kuva: Eduskunnan kirjaston lukusali Eduskuntatalossa v. 1958. (Kirjaston kokoelma)
  Kirjaston 130-vuotisjuhlanäyttelyn materiaalia. Eduskunnan kuva-arkisto.

   ‭(Piilotettu)‬ Kerro eduskuntamuistosi!