​Tekniset ohjeet

Eduskunnan tiloissa on käytettävissä langaton lähiverkko (WLAN), joka on tarkoitettu myös eduskunnan tiloissa työskenteleville toimittajille.

Verkon pysyvä käyttäjätunnus on: vierailija

Verkon käyttöön tarvittava salasana on voimassa yhden kuukauden ajan. Salasanan saa eduskuntatiedotuksesta ja eduskuntatiedotuksen istuntopäivystäjiltä. 

Salasana vaihtuu kuun ensimmäisenä arkipäivänä. Jos kuukauden ensimmäinen päivä on lauantai, uusi salasana vaihdetaan siitä seuraavana maanantaina. Aiempi salasana on voimassa siihen saakka, kunnes uusi on otettu käyttöön.

Langaton verkko toimii kaikissa eduskunnan kiinteistöissä. Tiloissa saattaa kuitenkin olla ns. katvealueita, joissa verkko ei toimi tyydyttävällä tavalla. Lisäksi yksittäisen tukiaseman alueella verkon suorituskyky saattaa heikentyä, mikäli siihen liitetään yhtäaikaisesti useita koneita.

Käyttäjiltä saatava palaute onkin tärkeää verkon palvelukyvyn takaamiseksi. Kaikki havaitut puutteet langattoman lähiverkon kattavuudessa tai suorituskyvyssä voi ilmoittaa eduskuntatiedotukseen tiedotus(at)eduskunta.fi, josta tiedot välitetään it-palveluihin.

Langattoman vierailijaverkon tietoliikennettä ei ole salattu. Teknisesti on mahdollista, että ek_vieras-verkossa oleva käyttäjä voi skannata muiden ek_vieras-verkossa olevien henkilöiden tietoliikennettä. Verkon käyttäjien onkin itse pidettävä huolta tietoturvastaan tältä osin.

Tietohallintotoimisto ei vastaa langattoman verkon toimivuudesta ja siihen liittyvästä tietoturvasta vierailijoiden tietokoneilla.

Yhteyshenkilö:
verkkotuottaja Petteri Nyman, 09 432 2191 tai 050 341 5485