Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Äänestykset rakentamislaista, työvoimapalvelulaista ja eläinten hyvinvointilaista keskiviikkona

Julkaistu 27.2.2023 20.45

Äänestykset rakentamislaista, työvoimapalvelulaista ja eläinten hyvinvointilaista keskiviikkona

Esitykset rakentamislaiksi, työvoimapalvelulaiksi ja laiksi eläinten hyvinvoinnista olivat toisessa käsittelyssä maanantaina 27. helmikuuta. Asioiden käsittely keskeytettiin ja niistä äänestetään täysistunnossa keskiviikkona 1. maaliskuuta. 

Uudella rakentamislailla on tarkoitus parantaa sääntelyn vaikuttavuutta erityisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi, kiertotalouden edistämiseksi sekä rakentamisen päätösten ja tietosisällön valtakunnallisen digitaalisuuden mahdollistamiseksi. Asiaa käsitellään ympäristövaliokunnan mietinnön pohjalta.

Lue ympäristövaliokunnan mietintö 27/2022 vp

Esitystä julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämisestä käsiteltiin työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan mietinnön pohjalta. Julkisten työvoimapalvelujen järjestämisvastuu siirrettäisiin työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille. Nykyiset työ- ja elinkeinotoimistot lakkautettaisiin.

Lue työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan mietintö 26/2022 vp

Eläinten hyvinvointilakiesitystä käsiteltiin maa- ja metsätalousvaliokunnan mietinnön pohjalta (MmM 33/2022 vp). Lain tarkoituksena on eläinten hyvinvoinnin edistäminen ja suojelu sekä eläinten kunnioituksen ja hyvän kohtelun lisääminen.

Lue maa- ja metsäta​lousvaliokunnan mietintö 33/2022 vp
Tutustu tietopakettiin eläinten hyvinvointilaista​​ 

Aihealueet
Täysistunto