Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Koronapassia koskeva lähetekeskustelu täysistunnossa keskiviikkona 22. syyskuuta

Julkaistu 21.9.2021 20.25

Koronapassia koskeva lähetekeskustelu täysistunnossa keskiviikkona 22. syyskuuta

​Eduskunta käy lähetekeskustelun hallituksen esityksestä (HE 131/2021 vp) keskiviikkona 22. syyskuuta. Hallituksen esityksessä tartuntatautilain muuttamisesta esitetään maahantulosäännösten voimassaolon jatkamista vuoden 2021 loppuun ja koronatodistusta koskevien säännösten lisäämistä tartuntatautilakiin.

Tartuntatautilain muutos EU:n digitaalisen koronatodistuksen kansallisesta käytöstä on esityksen mukaan tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian.

Kansallisen koronapassin tavoitteena on vähentää fyysisiin kokoontumisiin liittyviä koronavirus-tartuntoja ja edistää yhteiskunnan terveysturvallista avaamista. Koronapassin käyttöönotto mahdollistaisi nykyisten rajoitustoimenpiteiden lieventämisen ja estäisi uusien, tiukempien rajoitusten käyttöönoton. 

Käytännössä koronapassina toimii EU:n koronatodistus, joka on jo nyt saatavilla Omakannasta. Jatkossa Omakannassa olevaa EU:n koronatodistusta voisi käyttää sisäänpääsyn edellytyksenä mm. ravintoloissa, yökerhoissa, sisäliikuntatiloissa ja erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Koronapassia voisi edellyttää vain silloin, kun kyseistä tilaa tai tilaisuutta koskevia rajoituksia on voimassa.

Aihealueet
Täysistunto