Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Turpeen energiakäyttö ja vanhuspalvelut olivat esillä kyselytunnilla

Julkaistu 11.2.2021 18.30
Muokattu 11.2.2021 18.36
Istuntosali kuvattuna katonrajastaTurpeen energiakäyttö ja vanhuspalvelut olivat esillä kyselytunnilla

Eduskunnan suullisella kyselytunnilla käytiin vilkasta keskustelua torstaina 11. helmikuuta 2021. Erityisesti turpeen polton vähentäminen ja vanhuksille suunnattujen palvelujen kehittäminen puhuttivat salissa.

​Kyselytunnin aloitti edustaja Mauri Peltokankaan (ps.) kysymys turpeen käytön vähentämisestä ja sen aiheuttamista haasteista työllisyyteen sekä huoltovarmuuteen. Vastaukset ja jatkokeskustelu käsittelivät turveasiaa myös ilmastovaikutuksiin sekä eläinten hyvinvointiin liittyen.

Edustaja Pia Kauma (kok.) kysyi, mitä hallitus aikoo tehdä vanhuksille suunnattujen kotihoidon palveluiden parantamiseksi. Se johti keskusteluun myös vanhusten ympärivuotisesta hoidosta, vanhuspalvelujen kokonaisuudistuksesta ja soteuudistuksesta.

Muut tunnilla käydyt keskustelut koskivat hallituksen suunnitelmia Suomen käynnistämiseksi koronarokotusten jälkeen, yritysten toimintamahdollisuuksien turvaamista, isännöintialan kartelliepäilyjä ja ryhmäkanteen nostamisen mahdollisuuksia, luonnon monimuotoisuuden nykyistä parempaa arvottamista talouspolitiikassa sekä romutuspalkkioon liittyneitä tulkintaepäselvyyksiä.

Kyselytunnin keskustelu on luettavissa täysistunnon pöytäkirjassa

Kyselytunnin tallenne on katsottavissa eduskunnan lähetyspalvelussa


Aihealueet
Täysistunto