Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Eduskunnan kirjasto valitsi vuoden 2020 tietokirjan

Julkaistu 11.6.2021 8.45

Eduskunnan kirjasto valitsi vuoden 2020 tietokirjan

Eduskunnan kirjaston hallitus on valinnut vuoden 2020 tietokirjaksi Janne Haikarin, Marko Hakasen, Anu Lahtisen ja Alex Snellmanin toimittaman teoksen Aatelin historia Suomessa.

​Kirjaston hallitus katsoi teoksen ansioiksi perusteellisuuden, sivistävyyden ja näkökulmien laajuuden.
Voittajien mukaan valinta vuoden tietokirjaksi oli mitä iloisin yllätys raskaan koronatalven jälkeen ja osoittaa arvostusta pitkäjänteiselle akateemiselle tutkimustyölle ja suomalaiselle tietokirjallisuudelle.

Eduskunnan kirjaston vuoden tietokirjan ehdokkuuden kriteereinä ovat julkaisuvuoden lisäksi kustannuspaikka Suomessa, suomen- tai ruotsinkielisyys sekä asettuminen kirjaston aihealueiden eli eduskuntatiedon, yhteiskuntatiedon tai oikeudellisen tiedon alalle.

Muina ehdokkaina olivat Maria Petterssonin kirja Historian jännät naiset  Merirosvoja, meedioita, varkaita ja vakoojaprinsessoja ja Mikko Majanderin teos Komplekseja, kilpailua ja kumppanuutta – Suomen ja Ruotsin suhteissa.

Voittajakirjasta Eduskunnan kirjaston Suosittelemme-sivulla.

Lisätietoja antavat
Eduskunnan kirjaston hallituksen puheenjohtaja
kansanedustaja Pauli Kiuru
pauli.kiuru@eduskunta.fi, p. 09 432 3071

Eduskunnan kirjaston johtaja
Antti Virrankoski
antti.virrankoski@eduskunta.fi, p. 09 432 3401

Eduskunnan kirjasto valitsee vuoden tietokirjan tukeakseen demokratiakasvatusta ja edistääkseen suomalaisen tietokirjallisuuden tunnettavuutta. Valinnan tekee Eduskunnan kirjaston hallitus,  joka koostuu kansanedustajista ja kirjaston aihealueiden – oikeudellinen tieto, yhteiskuntatieto, eduskuntatieto – asiantuntijoista. Ehdokkaat asettaa kirjaston ohjausryhmä.

Aihealueet
Kirjasto