Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Eduskunta hyväksyi hyvinvointialueiden perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta koskevan lainsäädännön

Julkaistu 23.6.2021 16.30
Ministerit odottavat sote-lainsäädännön hyväksymisen äänestystulosta ministeriaitiossa.

Ministerit odottivat sote-lainsäädännön hyväksymisen äänestystulosta ministeriaitiossa.

Eduskunta hyväksyi hyvinvointialueiden perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta koskevan lainsäädännön

Tiedote päivitetty 23.6. klo 16.00

​Eduskunta hyväksyi sote-uudistusta koskevat lakiehdotukset ja lausumaehdotukset sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön mukaisesti 23. kesäkuuta äänin 105 - 77 (tyhjiä 0, poissa 17.). 

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintö StVM 16/2021

Hallituksen sote-uudistusta koskevan esityksen eduskuntakäsittelyyn liittyvät asiakirjat, puheenvuorot, asiantuntijalausunnot ja aikataulutiedot on koottu yhdelle sivulle:  

​Hallituksen esitys eduskunnalle hyvinvointialueiden perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta koskevaksi lainsäädännöksi sekä Euroopan paikallisen itsehallinnon peruskirjan 12 ja 13 artiklan mukaisen ilmoituksen antamiseksi.

Täysistunnossa äänestettiin lakiehdotusten hyväksymisen ja hylkäämisen lisäksi keskustelussa tehdyistä kymmenistä lausumaehdotuksista.

Hallitus antoi esityksensä sote-uudistuksesta eduskunnalle 8. joulukuuta 2020. Eduskunnan keskustelu asiasta päättyi täysistunnossa 21. kesäkuuta.

Sote-uudistuksen 2. käsittelyn äänestystulokset eduskunnan verkkopalvelussa

Aihealueet
Täysistunto; Sosiaali- ja terveysvaliokunta