Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Kyselytunnin pääaiheena ikäihmisten hyvinvointi

Julkaistu 19.11.2020 18.30
Muokattu 19.11.2020 18.57
täysistuntosali lintuperspektiivistä

Kyselytunnin pääaiheena ikäihmisten hyvinvointi

​​​Suullinen kyselytunti torstaina 19. marraskuuta alkoi kysymyksellä ikäihmisten hyvinvoinnin parantamisesta. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kansanedustaja Jari Koskela kysyi, onko hallitus valmis ottamaan käyttöön perussuomalaisten esitykset ikäihmisten aseman parantamiseksi.

Koskelan mukaan pienen työeläkkeen saajat ovat jääneet vaille ansaitsemaansa huomiota ja heidän verotustaan pitäisi keventää. Lisäksi Koskela kiinnitti huomiota omaishoidon tuen verotukseen.

”Tiedämme, että omaishoitajat ovat valtava inhimillinen voimavara. Esitämme myöskin merkittävää kevennystä omaishoidon tuen verotukseen. Omaishoitajat tekevät äärimmäisen tärkeää työtä ja säästävät miljardeja yhteiskunnalle. Nämä esitykset ovat oikeudenmukaisia ja myös talouden kannalta kestäviä.”

Kysymykseen vastasi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.), joka kertoi pitävänsä tärkeänä, että eduskunnassa nostetaan esille ikäihmisten asema. Kiuru kertoi vastauksessaan hallitusohjelman painotuksesta, jonka mukaan ”ikääntyvien ihmisten palveluita ja asemaa Suomessa parannetaan – tehdään Suomesta ikäystävällisempi. Siihen liittyy monia parannuskokonaisuuksia, joista yksi tuntuvimpia on hoitajamitoitus, joka on jo tehty.”

Omaishoidon parantamiseksi ja kotiin annettavien palveluiden parantamiseksi valmistelu on käynnissä, ministeri Kiuru sanoi.

Kyselytunnin muita aiheita olivat kotitalousvähennyksen leikkaus, miesten ja poikien asema tasa-arvokeskustelussa, miesten terveysongelmien ehkäiseminen sekä Suomen suhtautuminen EU:n rahoituskehyksen oikeusvaltioehdollisuuteen.

Videotallenne kyselytunnista​​

Keskustelu täysistunnon pöytäkirjassa​

Aihealueet
Täysistunto