Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Koronavirusepidemia hallitsi myös suullisen kyselytunnin aiheita 2. huhtikuuta

Julkaistu 2.4.2020 18.30
Muokattu 2.4.2020 20.38
Kuva hallituksesta ministeriaitiossa suullisella kyselytunnilla 2.4.2020

Koronavirusepidemia hallitsi myös suullisen kyselytunnin aiheita 2. huhtikuuta

Suullisen kyselytunnin 2. huhtikuuta ensimmäisen kysymyksen esitti Sakari Puisto (ps.), jonka kysymys koski yritysten tukemista koronavirusepidemiassa.  Puiston mukaan koronatilanteen taloudelliset vaikutukset tulevat olemaan suuria, kun yritysten ja yksinyrittäjien kassavirta laskee voimakkaasti.  Hän kysyikin, ”aikooko hallitus lisätä toimintakykyisten pk-yritysten tukia, ja miten seurataan, että toimet kohdistuvat mahdollisimman oikeaan paikkaan?”

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) totesi toimien kohdistumisen olevan ”täysin ratkaisevia kysymyksiä siinä, kun katsotaan sitä, miten tästä kriisistä mennään eteenpäin, nimenomaan talouden ja työllisyyden kautta. Kaikissa toimissa, mitä hallitus tekee, taustalla on mahdollisimman hyvä työllisyyden ylläpitäminen, ja siinä yrityksillä on keskeinen rooli.” Lintilä toi esille aiemman lisäbudjetin kautta saavutetun noin miljardin euron merkityksen yritysten suoriin tukiin ely-keskusten ja Business Finlandin kautta. Lintilä myös painotti, että hallitus seuraa tarkasti tilanteen kehittymistä ja reagoimaan tarvittavilta osin myös uudella lisäbudjetilla. Samalla Lintilä viittasi tilanteen nopeaan kehittymiseen ja kuormitukseen, joka tukien käsittelyyn ja ohjeistukseen liittyy. Samalla kuitenkin hän painotti tilanteen vakavuuden ohella joustavuutta haasteista selviämiseen. ”On vedottu hyvin vakavasti kaikkiin osapuoliin, niin pankkeihin, niin verottajaan, niin Finnveraan kuin elyynkin: tulkitkaa laveasti tällä hetkellä tilannetta. Olemme poikkeuksellisessa tilanteessa, ja se koskee kaikkia meidän toimijoita myös julkishallinnon puolella”, ministeri sanoi. 

Suullisen kyselytunnin muita pääaiheita ja näiden ensimmäisen kysymyksen esittäjiä olivat suojavarusteiden riittävyys oronavirusepidemiassa (Sari Sarkomaa, kok.), testaamisen laajentaminen koronavirusepidemiassa (Sari Tanus, kd.), yrityssaneerausmenettely koronavirusepidemiassa (Harry Harkimo, liik.), yksinyrittäjien tukeminen koronavirusepidemiassa (Ilmari Nurminen, sd.), poikkeustilanteen aiheuttamat lastensuojeluongelmat (Emma Kari, vihr.) sekä perheiden tukeminen koronavirusepidemiassa (Mai Kivelä, vas.)

Aihealueet
Täysistunto