Koulutukset

Järjestämme koulutusta eduskuntaa koskevista tiedonlähteistä, oikeudellisista tiedonlähteistä sekä EU:n ja kansainvälisten järjestöjen tiedonlähteistä ja tietokantojen käytöstä. Koulutustilaisuudet on tarkoitettu kaikille kirjaston käyttäjille ja ne ovat maksuttomia. Tervetuloa oppimaan!

Lisäksi järjestämme räätälöityjä koulutuksia keskeisille käyttäjäryhmille. Voit tarvittaessa pyytää Eduskunnan kirjaston asiantuntijoita kouluttajaksi omaan organisaatioosi. Järjestämme myös yleisesittelyjä ryhmille.

Syksyllä 2020 koulutusta järjestetään vain verkossa Eduskunnan kirjaston Youtube-kanavalla.

Voit lähettää kysymyksiä kouluttajalle jo etukäteen. Kysymyksiä ja kommentteja voi esittää myös koulutuksen aikana YouTuben chat-kanavalla. Keskusteluun liittymiseen tarvitaan Google-tili.

Tallenteet syksyn 2020 koulutuksista ovat katsottavissa Eduskunnan kirjaston Youtube-kanavalla kahden viikon ajan koulutuksen jälkeen.

 Tulevat koulutukset

 

 

Eduskuntatyön ja eduskuntaretoriikan erityispiirteistä 3.11.https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/palvelut/koulutukset/Lists/Kirjaston kalenteri/DispForm.aspx?ID=178Eduskuntatyön ja eduskuntaretoriikan erityispiirteistä 3.11.2020-11-03T08:00:00Z Eduskunta on ainutlaatuinen poliittinen foorumi, joka eroaa muista politiikan tekemisen paikoista. Millaista työtä eduskunnassa tehdään ja miten eduskuntatyö eroaa muusta julkishallinnosta? Esityksessä käsiteltäviä erityispiirteitä ovat muun muassa syklisyys, byrokraattinen hitaus sekä julkisuus ja läpinäkyvyys.
Finlex ja muut kotimaiset säädöslähteet 10.11.https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/palvelut/koulutukset/Lists/Kirjaston kalenteri/DispForm.aspx?ID=179Finlex ja muut kotimaiset säädöslähteet 10.11.2020-11-10T08:00:00Z Koulutuksessa esittelemme, kuinka kansalliset lait ja muut säädökset löytyvät maksuttomasta Finlex-palvelusta. Aluksi käsittelemme lyhyesti normihierarkiaa ja painettuja säädöslähteitä. Tutustumme myös kaupallisten oikeudellisten verkkopalvelujen Edilexin ja Suomen Laki -hakupalvelun lainsäädäntöosioihin.
Lainsäädäntöprosessin tiedonlähteet 17.11.https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/palvelut/koulutukset/Lists/Kirjaston kalenteri/DispForm.aspx?ID=180Lainsäädäntöprosessin tiedonlähteet 17.11.2020-11-17T08:00:00Z Koulutuksessa saat yleiskuvan lainsäädäntöprosessin eri vaiheista, esivalmistelusta säädöksen julkaisuun asti. Lainsäädäntöhankkeista ja niiden vaiheista on tietoa monissa eri verkkolähteissä. Koulutuksessa perehdyt tärkeimpiin verkkolähteisiin ja saat vinkkejä käytännön tiedonhakuun. Tutustut myös Eduskunnan kirjaston Lakihankkeiden tietopaketit -palveluun, jossa on kootusti tietoa valikoiduista lainsäädäntöhankkeista.

​Yhteys- ja lisätietoja

Koulutuksen yhteyshenkilö: johtava tietoasiantuntija Timo Turja, puh. 09 432 3403
s-posti: etunimi.sukunimi@eduskunta.fi​