Koulutukset

Järjestämme koulutusta eduskuntaa koskevista tiedonlähteistä, oikeudellisista tiedonlähteistä sekä EU:n ja kansainvälisten järjestöjen tiedonlähteistä ja tietokantojen käytöstä. Koulutustilaisuudet on tarkoitettu kaikille koulutusaiheistamme kiinnostuneille ja ne ovat maksuttomia. Tervetuloa oppimaan!

Lisäksi järjestämme räätälöityjä koulutuksia keskeisille käyttäjäryhmille. Voit tarvittaessa pyytää Eduskunnan kirjaston asiantuntijoita kouluttajaksi omaan organisaatioosi. Järjestämme myös yleisesittelyjä ryhmille.

Keväällä 2021 koulutusta järjestetään verkossa Eduskunnan kirjaston Youtube-kanavalla.

Voit lähettää kysymyksiä kouluttajalle jo etukäteen. Kysymyksiä ja kommentteja voi esittää myös koulutuksen aikana YouTuben chat-kanavalla. Keskusteluun liittymiseen tarvitaan Google-tili.

Tallenteet kevään 2021 koulutuksista ovat katsottavissa Eduskunnan kirjaston Youtube-kanavalla koulutusten jälkeen.

 Tulevat koulutukset

 

 

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen HUDOC-tietokanta 20.4.https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/palvelut/koulutukset/Lists/Kirjaston kalenteri/DispForm.aspx?ID=187Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen HUDOC-tietokanta 20.4.2021-04-20T07:00:00Z Koulutuksessa tutustutaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen ja sen HUDOC-tietokantaan. Painopiste on HUDOC-tietokannan ja sen hakumahdollisuuksien esittelyssä.
Lainsäädäntöprosessin tiedonlähteet 27.4.https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/palvelut/koulutukset/Lists/Kirjaston kalenteri/DispForm.aspx?ID=188Lainsäädäntöprosessin tiedonlähteet 27.4.2021-04-27T07:00:00Z Koulutuksessa saat yleiskuvan lainsäädäntöprosessin eri vaiheista, esivalmistelusta säädöksen julkaisuun asti. Lainsäädäntöhankkeista ja niiden vaiheista on tietoa monissa eri verkkolähteissä. Koulutuksessa perehdyt tärkeimpiin verkkolähteisiin ja saat vinkkejä käytännön tiedonhakuun. Tutustut myös Eduskunnan kirjaston Lakihankkeiden tietopaketit -palveluun, jossa on kootusti tietoa valikoiduista lainsäädäntöhankkeista.
Finlex ja muut kotimaiset säädöslähteet 4.5.https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/palvelut/koulutukset/Lists/Kirjaston kalenteri/DispForm.aspx?ID=189Finlex ja muut kotimaiset säädöslähteet 4.5.2021-05-04T07:00:00Z Koulutuksessa esittelemme, kuinka kansalliset lait ja muut säädökset löytyvät maksuttomasta Finlex-palvelusta. Aluksi käsittelemme lyhyesti normihierarkiaa ja painettuja säädöslähteitä. Tutustumme myös kaupallisten oikeudellisten verkkopalvelujen Edilexin ja Suomen Laki -hakupalvelun lainsäädäntöosioihin.

​Yhteys- ja lisätietoja

Koulutuksen yhteyshenkilö: johtava tietoasiantuntija Timo Turja, puh. 09 432 3403
s-posti: etunimi.sukunimi@eduskunta.fi​