Aineistot ja aihealueet

Eduskunnan kirjasto toimii eduskuntatietoa, oikeudellista ja yhteiskunnallista tietoa välittävänä keskuskirjastona sekä eduskunnan keskusarkistona. Eduskunnan kirjasto palvelee kaikkia, jotka tarvitsevat tietoa näiltä aloilta. Kirjaston kokoelmiin ja aineistoihin voi tutustua sekä paikan päällä kirjastossa että verkkopalvelujen kautta.

Tutustu kirjaston kokoelmiin

Eduskunnan kirjaston kokoelmapolitiikan perustana on kirjaston avoimuus kaikille kansalaisille. Kirjasto hankkii kokoelmiinsa julkaisuja, ostaa käyttöoikeuksia verkkoaineistoihin ja kerää tietoja verkon vapaasti käytettävästä aineistosta. Saatavilla on sekä painettua että elektronista aineistoa.

Lisää tietoa eduskunta-aineistoista ja eduskunnan arkistosta.

Eduskunta-aineistot ja Eduskunnan arkisto

Eduskunnan kirjastossa on käytettävissä eduskuntatyöhön liittyvää aineistoa. Arkistosta löytyy esimerkiksi aineistojen alkuperäisversioita ja valokuvia.

Lisää tietoa kotimaisen oikeuden tiedonlähteistä.

Kotimainen oikeus

Eduskunnan kirjasto toimii oikeudellisen aineiston julkisena keskuskirjastona. Kirjasto tuottaa lakihankkeiden tietopaketteja, joihin kootaan lainsäädäntöhankkeisiin liittyvää aineistoa.

Lisää tietoa ulkomaisesta oikeudellisesta kokoelmasta.

Ulkomainen oikeus

Eduskunnan kirjaston ulkomaisen oikeudellisen kokoelman painopisteitä ovat valtiosääntöoikeus, oikeuspolitiikka ja vertaileva oikeustiede. Tutustu myös eri maiden oikeudellisiin tiedonlähteisiin.

Lisää tietoa yhteiskunnan toiminnasta, politiikasta ja historiasta.

​Yhteiskunta, politiikka ja historia

Eduskunnan kirjastosta saa tietoa yhteiskunnasta, poliittisesta toiminnasta, valtioiden kehityksestä, ajankohtaisista asioista ja historiastakin.

Lisää tietoa eduskunnan kirjaston EU-kokoelmasta.

Euroopan unioni

Eduskunnan kirjastossa on laaja EU-kokoelma. Verkkosivuillamme tarjoamme tietoa esimerkiksi EU:n tärkeimmistä tiedonlähteistä, Brexitistä ja EU:n talouskriisiin liittyvistä päätöksistä ja asiakirjoista.

Lisää tietoa kansainvälisen oikeuden ja järjestöjen tietopaketeista.

Kansainvälinen oikeus ja kansainväliset järjestöt

Eduskunnan kirjasto on kansainvälisten järjestöjen erikoiskirjasto, joka välittää tietoa kansainvälisestä oikeudesta ja kansainvälisten järjestöjen toiminnasta.