Aineistot ja aihealueet

Eduskunnan kirjasto toimii eduskuntatietoa, oikeudellista ja yhteiskunnallista tietoa välittävänä keskuskirjastona sekä eduskunnan keskusarkistona. Eduskunnan kirjasto palvelee kaikkia, jotka tarvitsevat tietoa näiltä aloilta. Kirjaston kokoelmiin ja aineistoihin voi tutustua sekä paikan päällä kirjastossa että verkkopalvelujen kautta.

Tutustu kirjaston kokoelmiin

Eduskunnan kirjaston kokoelmapolitiikan perustana on kirjaston avoimuus kaikille kansalaisille. Kirjasto hankkii kokoelmiinsa julkaisuja, ostaa käyttöoikeuksia verkkoaineistoihin ja kerää tietoja verkon vapaasti käytettävästä aineistosta. Saatavilla on sekä painettua aineistoa että ​verkkotiedonlähteitä. 

Lisää tietoa eduskunta-aineistoista ja eduskunnan arkistosta.

Eduskunnan kirjastossa on käytettävissä eduskuntatyöhön liittyvää aineistoa. Arkistosta löytyy esimerkiksi aineistojen alkuperäisversioita ja valokuvia.

Lisää tietoa kotimaisen oikeuden tiedonlähteistä.

Eduskunnan kirjasto toimii oikeudellisen aineiston julkisena keskuskirjastona. Kirjasto tuottaa lakihankkeiden tietopaketteja, joihin kootaan lainsäädäntöhankkeisiin liittyvää aineistoa.

Lisää tietoa ulkomaisesta oikeudesta.

Eduskunnan kirjaston ulkomaisen oikeudellisen kokoelman painopisteitä ovat valtiosääntöoikeus, oikeuspolitiikka ja vertaileva oikeustiede. Tutustu myös eri maiden oikeudellisiin tiedonlähteisiin.

Lisää tietoa yhteiskunnan toiminnasta, politiikasta ja historiasta.

Eduskunnan kirjastosta saa tietoa yhteiskunnasta, poliittisesta toiminnasta, valtioiden kehityksestä, ajankohtaisista asioista ja historiastakin.

Lisää tietoa Euroopan unionista.

Eduskunnan kirjastossa on laaja EU-kokoelma. Verkkosivuillamme tarjoamme tietoa esimerkiksi EU:n tärkeimmistä tiedonlähteistä, Brexitistä ja EU:n talouskriisiin liittyvistä päätöksistä ja asiakirjoista.

Lisää tietoa kansainvälisestä oikeudesta ja kansainvälisistä järjestöistä.

Eduskunnan kirjasto on kansainvälisten järjestöjen erikoiskirjasto, joka välittää tietoa kansainvälisestä oikeudesta ja kansainvälisten järjestöjen toiminnasta.