Europe Elects

Europe Elects on vapaaehtoisvoimin toimiva yhteisö, joka kokoaa ja julkaisee gallup- ja äänestysdataa eri Euroopan maista ja Euroopan parlamentista.

​Euroopassa on käytännössä aina meneillään jossain maassa vaalit. Esimerkiksi syyskuussa on järjestetty tai järjestetään niin Norjan suurkäräjävaalit, Venäjän duuman vaalit ja Saksan liittopäivävaalit.

Maakohtaisilla sivuilla on tietoa maiden parlamenttien voimasuhteista, puolueista ja niiden kannatuskehityksestä mielipidegallupeissa.

Sivustolla julkaistaan myös vaaleihin ja politiikkaan liittyviä artikkeleita ja löytyypä ajan hengen mukaisesti myös oma podcast. Tutustu siis oheiseen verkkosivuun, jos haluat tietää, miten Montenegron pääministeripuolueen kannatuskehitys on muuttunut kuluneen vuoden aikana tai mitkä ovat puolueiden voimasuhteet Islannin parlamentissa, Alltingissa.

Europe Elects

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 21.9.2021 10.00
Muokattu 21.9.2021 10.00