4. sektori : kuinka kaupunkiaktivismi haastaa hallinnon, muuttaa markkinat ja laajentaa demokratiaa

Faehnle, Maija & Mäenpää, Pasi: 4. sektori : kuinka kaupunkiaktivismi haastaa hallinnon, muuttaa markkinat ja laajentaa demokratiaa. Vastapaino, 2021. 336 s.

​Maija Faehnlen ja Pasi Mäenpään teos käsittelee kasvavaa neljättä sektoria. Se on perinteistä yhdistystoimintaa vapaamuotoisempaa kansalaistoimintaa, jonka alaan kuuluvat niin Ravintolapäivän kaltaiset kaupunkitapahtumat, avoimen datan haktivismi kuin Facebook-kirpputorit. Sosiaalisella medialla on keskeinen merkitys toiminnan kasvualustana.

Teos on kokonaisesitys neljännen sektorin kaupunkiaktivismista ja sen laajemmista yhteiskunnallisista vaikutuksista. Kirjassa tarkastellaan muun muassa neljännen sektorin toimintaa jakamistalouden kentällä sekä uudenlaisen kansalaistoiminnan vaikutuksia kaupunkien hallintoon. Teos sopii kaikille kaupunkien ja yhteiskunnan muutoksesta kiinnostuneille.

Maija Faehnle toimii kestävän kaupungistumisen, osallisuuden ja yhteistoiminnallisen hallinnan erikoistutkijana Suomen ympäristökeskus SYKEssä. Pasi Mäenpää on kaupunkisosiologian dosentti ja yliopistotutkija.

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 9.8.2021 10.25
Muokattu 9.8.2021 10.25