Oikeus, kirjastot ja kulttuuri

Malminen, Toni & Wuolijoki, Sakari (toim.): Oikeus, kirjastot ja kulttuuri. Helsinki : Suomalainen lakimiesyhdistys, [2019]. 296 s.

​Oikeuskirjallisuus on vuosisatojen ajan ollut lakimiehelle keskeinen työkalu. Digitalisaatiosta, lakimiesten erikoistumisesta ja muuttuneista työskentelytavoista johtuen oikeuskirjallisuus ja lakimiesten tavat käyttää oikeuskirjallisuutta ovat kuitenkin murroksessa. Nämä muutokset heijastuvat myös oikeustieteellisiin kirjastoihin.

Teos on artikkelikokoelma, joka käsittelee oikeustieteellisiä kirjastoja, niiden historiaa ja lakimiesten tapoja käyttää oikeuskirjallisuutta ja kirjastoja. Teoksessa on myös artikkeleita, jotka käsittelevät oikeustieteellisten kirjojen arvoa ja niiden omistamista oikeushistoriallisesta näkökulmasta.

Teoksessa esitellään maamme tärkeimpiä julkisia oikeustieteellisiä kirjastoja, kuten Helsingin yliopiston kirjastoa ja Eduskunnan kirjastoa. Kirja esittelee myös ensimmäistä kertaa Suomessa lakimiesten yksityiskirjastoja. Useat eturivin oikeustieteilijät ovat kirjoittaneet teokseen omista kirjakokoelmistaan ja suhteestaan oikeuskirjallisuuteen.

Teokseen sisältyy myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistön haastattelun perusteella laadittu kirjoitus hänen oikeuskirjallisuutta koskevista kokemuksistaan sekä yleisemmin suhteestaan lukemiseen.

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 16.12.2019 13.55
Muokattu 15.7.2021 11.18