The politician : a companion to Niccolò Machiavelli's The Prince

Machiavelli, Nick – Landon, William (esipuhe): The politician : a companion to Niccolò Machiavelli's The Prince.  Cham, Palgrave Macmillan, 2020. 200 s.

Kirjoittaja on tavallaan päivittänyt Niccolo Machiavellin Ruhtinas-klassikon opit nykypäivään. Ruhtinaita ei enää juurikaan ole, mutta poliitikot ovat astuneet heidän tilalleen. Tekijä yrittää kertoa lukijalle miten poliitikko voi säilyttää kannatuksensa, kun on ensin saavuttanut asemansa vaalien kautta.

Nykyaika asettaa poliitikolle monia vaatimuksia, joita aiemmin ei ollut olemassa. Hänen pitää tehdä yhteistyötä kollegoiden, äänestäjien, perheensä, virkakunnan, etujärjestöjen ja median kanssa. Haasteet ovat siis kovin erilaisia verrattuna Ruhtinaan aikoihin.

Esipuheen kirjoittajan mukaan Nick Machiavelli on salanimi, eikä kirjoittajan todellinen henkilöllisyys ole tiedossa.Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 23.8.2021 14.00
Muokattu 23.8.2021 14.01