Ruutitynnyrin vartijat : rauhanturvaajakokemuksia Libanonista ja Syyriasta 2012-2013

Nurmi, Olli: Ruutitynnyrin vartijat : Rauhanturvaajakokemuksia Libanonista ja Syyriasta 2012-2013. Helsinki, Avain, 2020. 299 s.

​Ruutitynnyrin vartijat on YK:n Unifil-operaatiossa Etelä-Libanonissa palvelleen suomalaisjoukon tiedotusupseerin palvelusajan muistiinpanoihin perustuva omaelämäkerrallinen tietokirja.

Mukaansatempaava teos tarjoaa kurkistuksen tukikohdan arkeen ja se sisältää esimerkiksi tarinoita erilaisista palvelusajan sattumuksista, kohtaamisista paikallisten kanssa sekä eri kansalaisuuksien yhteiselon ongelmista tukikohdassa. Kirjoittaja kuvaileekin elävästi esimerkiksi tukikohdan ruokaa, hygieniaoloja ja vapaa-ajanviettotapoja.

Päiväkirjamaisten tunnelmien höysteeksi kirja kuvaa myös Lähi-idän jännitteiden ja alueella toimivien YK-operaatioiden historiaa ja mukana on pohdintoja esimerkiksi kriisinhallintaoperaatioiden ongelmista ja mahdollisuuksista. Kaiken kukkuraksi teos sisältää myös Syyriassa sotilastarkkailijana toimineen Raine Pölösen kokemuksia maan sisällissodan alkuvaiheista ja onnistuu kokonaisuutena niin viihdyttämään kuin tarjoamaan paljon kiinnostavaa tietoa ja pohdittavaakin.

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 5.1.2021 13.30
Muokattu 5.1.2021 13.32