This is not normal : the politics of everyday expectations

Sunstein, Cass R.: This is not normal : the politics of everyday expectations. New Haven, CT , Yale University Press, 2021. 185 s.

​Yhdysvaltalainen oikeustieteilijä ja Harvardin yliopiston professori Cass Sunstein tarkastelee kirjassaan This is not normal : the politics of everyday expectations, kuinka käsitykset normaalista ovat muuttuneet. Hän analysoi normaalin käsitysten muutosta poliittisten ideologioiden ja kansalaisliikkeiden ajattelussa, joista hän ottaa esimerkiksi mm. feminismin, kansalaisoikeusliikkeen, poliittisen korrektiuden ja koronaan liittyvät toimet.

Sunstain kuvaa, miten käsitykset normaalista määrittävät yhteiskunnan normeja ja hallinnon toimintatapoja kautta maailman, mutta nostaa esimerkkinsä erityisesti Yhdysvalloista. Sunsteinin analyysi avaa provokatiivisia ja näkemyksellisiä visioita siihen, miten normaalin käsityksiin liittyvä vallankäyttö kytkeytyy sosiaaliseen elämään, ja miten se muuttaa myös oikeudellisia ja tosiasioihin liittyviä tulkintoja yhteiskunnassa.

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 30.6.2021 8.45
Muokattu 30.6.2021 8.45