Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Eduskunnan kirjastolta tietopaketti kiireettömän hoidon hoitotakuusta

Julkaistu 11.5.2021 9.05
Muokattu 11.5.2021 9.05

Eduskunnan kirjastolta tietopaketti kiireettömän hoidon hoitotakuusta

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan lainmuutosta, jolla tiukennetaan perusterveydenhuollon hoitotakuuta kiireettömissä tapauksissa. Jos uudistus toteutuu, potilaan tulee jatkossa päästä hoitoon viikon sisällä hoidon tarpeen arvioinnista.

​Pääministeri Marinin hallitusohjelman yksi tavoite on sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden parantaminen. Perusterveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen tulisi olla kaikkien saatavilla ja saavutettavissa oikea-aikaisesti ja laadukkaasti. Tämä ei kuitenkaan erilaisten kyselytutkimusten valossa toteudu maanlaajuisesti ja tasapuolisesti. Nykyisen lainsäädännön mukaan määräaika kiireettömään hoitoon pääsyyn on kolme kuukautta.

Eduskunnan kirjasto on julkaissut lakihankkeesta tietopaketin. Tietopakettiin on koottu muun muassa lakiuudistuksen valmisteluun liittyviä virallisaineistoja, oikeusvertailua muista maista sekä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja uutisia. Tietopakettia päivitetään lakihankkeen edetessä.

Lisätietoa tietopaketista antaa johtava tietoasiantuntija Erika Bergström, puhelin 09 432 3402 tai sähköposti etunimi.sukunimi@eduskunta.fi.

Tutustu tietopakettiin Kiireettömän hoidon hoitotakuu

Muita Eduskunnan kirjaston lakihankkeiden tietopaketteja

Aihealueet
Kirjasto