Tutustu kirjaston kokoelmiin

Eduskunnan kirjaston kokoelmapolitiikan perustana on kirjaston avoimuus kaikille kansalaisille. Kirjasto palvelee eduskunnan lisäksi jokaista, joka tarvitsee tietoa eduskunnasta, oikeudesta tai yhteiskunnasta.

Eduskunnan kirjasto hankkii kokoelmiinsa julkaisuja, ostaa käyttöoikeuksia verkkoaineistoihin ja kerää tietoja verkon vapaasti käytettävästä aineistosta. Tärkeimmät välineet julkaisujen ja aineistojen paikantamiseen ovat Selma-kokoelmatietokanta, Elki-linkkitietokanta ja kirjaston verkkosivut. Kokoelmiin hankitut julkaisut on asiasanoitettu ja luokitettu aiheenmukaisesti.

Tutustu videoihin

​Osaatko käyttää kirjaston kokoelmatietokantaa? Ohjevideolla näytetään, miten tehdään nopea haku kirjaston tietokannassa.

FT Tapio Bergholm kertoo videolla, kuinka hän on hyödyntänyt työssään Eduskunnan kirjaston aineistoja.


Lisää tietoa painetuista kokoelmista.

Painetun kirjallisuuden kokoelmat

Kirjaston painetun kirjallisuuden kokoelmissa on aineistoa eduskunnasta sekä oikeudellista ja yhteiskunnallista kirjallisuutta.

Lisää tietoa kulttuuriaineistoista.

Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot

Käytettävissä on radio- ja tv-arkisto, verkkosivujen arkisto sekä digitoituja aikakauslehtiä.

Lisää tietoa sähköisistä aineistoista.

Elektroniset aineistot

Tarjoamme asiakkaiden käyttöön elektronisia aineistoja sekä viite- ja kokotekstitietokantoja. Suureen osaan näistä on avoin käyttöoikeus. Osa on käytettävissä vain kirjastossa.   

Lisää tietoa varastokokoelmista.

Varastokokoelmien kuvailuja

Osa kirjaston kokoelmista on sijoitettu asiakkailta suljettuun kirjavarastoon. Osa aineistosta on kuvailtu tarkemmin.