​Vie​railul​le eduskuntaan

Normaalitilanteessa Eduskuntataloon voi tulla tutustumaan varaamalla maksuttoman opastetun kierroksen. Lisäksi eduskunnan kaikki täysistunnot, Pikkuparlamentin Kansalaisinfo (sisäänkäynti F) ja Eduskunnan kirjasto (sisäänkäynti C) ovat avoinna yleisölle. 

Koronatilanteen vuoksi Eduskuntatalolla ei toistaiseksi järjestetä opastuksia. Lisäksi täysistunnot ja Kansalaisinfo ovat suljettu yleisöltä.

Eduskunnan kirjasto on auki rajoitetuin palveluin. Kirjasto avataan asiakkaille kokonaan marraskuun alusta. Katso lisätiedot kirjaston sivuilta.

Tällä hetkellä eduskuntaan pääsee tutustumaan virtuaalisesti. Alla lisää tietoa tarjolla olevista mahdollisuuksista.

Etävierailuja Teams-yhteyden välityksellä

Koronapandemian takia opastukset Eduskuntatalossa on keskeytetty toistaiseksi. Voit kuitenkin varata ryhmällesi oppaan vetämän etävierailun eduskuntaan. Etävierailu toteutetaan Teams-yhteyden välityksellä.

Etävierailun voi varata vapaana olevista ajoista ryhmälle sopivaan ajankohtaan. Voimme tarvittaessa muokata vierailun aloitusaikaa. ​Etävierailun kesto on noin 45 minuuttia ja sen aikana käymme läpi eduskunnan toimintaa, erityisesti lainsäädännön prosessin perusteita sekä kansanedustajien työtä. Lisäksi tutustutaan joihinkin Eduskuntatalon nähtävyyksiin videoiden avulla. 

Sujuvan yhteyden takaamiseksi etävierailuun voi osallistua enintään 25 henkilöä omilla laitteilla. Vierailuun voi osallistua myös yhdessä niin, että ryhmä seuraa vierailua samalta laitteelta. Tällöin osallistujamäärä ei ole rajoitettu.

Vi​erailuja voi varata alla olevien linkkien kautta
​​​​

Tutustu Eduskuntataloon 3D-kierroksella​

​Koronatilanteen vuoksi​ eduskunnassa ei tällä hetkellä järjestetä opastettuja kierroksia. Myöskään uusia varauksia ei oteta vastaan.

Eduskuntatalon tärkeimpiin tiloihin voit tutustua virtuaalisesti 3D-kierroksella. 

Aloita 3D-​kierros tästä (linkki johtaa pois edusku​nnan verkkosivuilta). ​​

Vierailupalveluja ​koskevat kysymykset voi lähettää osoitteeseen oppaat(at)eduskunta.fi. ​Tarkista myös usein kysytyt kysymykset. Opaspalveluiden puhelinpäivystys on auki arkisin klo 9.30-11.30, puh. 09 432 2027.

Täysistuntoyleisö

Yleisölehteri on tällä hetkellä suljettu varo​toimenpiteenä koronaviruksen vuoksi.

Koronarajoitusten jälkeen t​äysistuntoa voi tulla seuraamaan vierailijasisäänkäynnin kautta (sisäänkäynti B). Sisäänkäynti avataan noin 15 minuuttia ennen istunnon alkua. Kaikille täysistuntoon tuleville vieraille tehdään turvatarkastus. Juomapullot ja eväät kerätään pois turvatarkastuksessa ja palautetaan vierailun jälkeen, joten niiden tuomista kannattaa välttää. Yleisölehterille on esteetön pääsy.

Ohjeet eduskuntaan saapuville

Joukkoliikenne on helpoin tapa saapua eduskuntaan. Kävelymatkaa Helsingin rautatieasemalta tai Kampin bussiterminaalista on alle kilometri. Eduskuntatalon edessä ei ole pysäköintipaikkoja. Eduskunnan lähistöllä on Helsingin kaupungin maksullisia pysäköintipaikkoja sekä yksityisiä pysäköintitaloja. 

 ​Kuvakartta Eduskuntatalosta, sanakartta alla.

 Linkki sanakarttaan Eduskuntatalosta