Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Tutustu Eduskunnan kirjaston monipuolisiin tietopaketteihin

Julkaistu 20.3.2023 8.30

Tutustu Eduskunnan kirjaston monipuolisiin tietopaketteihin

Eduskunnan kirjasto tarjoaa tiedonlähteiksi tietopaketteja ja tietopalvelulta kysyttyä -koosteita.

​​​Eduskunnan kirjasto tarjoaa asiakkaiden käyttöön tietoa ja aineistoja eduskuntatiedon, oikeudellisen tiedon ja yhteiskuntatiedon alueilta. Kokoamme valikoituihin lainsäädäntöhankkeisiin liittyvää taustatietoa eli Lakihankkeiden tietopaketteja. Keräämme aineistoa hankkeen valmistelusta sekä eduskuntakäsittelystä. Sisällytämme tietopaketteihin myös mm. oikeusvertailevaa aineistoa, kirjallisuutta, tutkimusaineistoa ja hankkeita koskevaa uutisointia.

​Uusimpia lakihankkeiden tietopaketteja vaalikaudelta 2019​–​2022 ovat mm.

​E​duskunnan kirjastossa laaditaan myös tietopaketteja, jotka liittyvät muun muassa historiallisiin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin​. Esimerkkejä näistä ovat:

​​Vaalimainoskokoelma Eduskunnan kirjastossa -tietopaketissa ​kerrotaan Eduskunnan kirjaston vaalimainoskokoelman sisällöstä ja käyttösäännöistä sekä vaalimainonnan historiasta Suomessa. Lisäksi on tietopaketteja, joissa käydään läpi valikoitujen maiden oikeudellisia tiedonlähteitä.

Voit tutustua myös Tietopalvelulta kysyttyä -sivun​ pienempiin aihekoosteisiin. Uusin niistä on Miten voin seurata Suomen Natoon liittymistä koskevan hallituksen esityksen etenemistä? 


Yhteystiedot: Eduskunnan kirjasto, kirjasto@eduskunta.fi

Aihealueet
Kirjasto; Nuorten eduskunta